کامپیوتر زنده با پشتیبانی از قارچ! شاید باورتان نشود اما در این نوع کامپیوترها قارچ جایگزین پردازنده و رم می شود.
آزمایشگاه محاسبات غیر متعارف (UCL) از دانشگاه غرب انگلستان (UWE Bristol) مادربرد قارچی خود را به Popular Science به نمایش گذاشته است. همانطور که از نامش پیداست، این آزمایشگاه به رهبری پروفسور اندرو آداماتزک، بر روی رویکردهای عجیب و غریب برای محاسبات، مانند wetware، مفهوم به کارگیری مفاهیم سخت افزار و نرم افزار برای موجودات زنده تمرکز می کند. دموی آزمایشگاهی این کامپیوتر زنده که از قارچ پشتیبانی میکند، شروع شده است.
پیشنهاد خواندن: رقیب توییتر ack Dorsey-Bluesky اکنون در اپ استور است
نورونهای مغز انسان از فعالیت اسپک برای ارتباط استفاده میکنند و تحقیقات آداماتزکی نشان میدهد که میسلیوم از مدل مشابهی استفاده میکند. در نتیجه، دانشمندان می توانند از وجود یا عدم وجود یک سنبله به عنوان مبنای صفر یا یک استفاده کنند، شبیه به زبان دوتایی که کامپیوترهای معمولی از آن استفاده می کنند. علاوه بر این، آداماتزکی تاکید کرد که اگر محققان میسلیوم را در دو نقطه مجزا تحریک کنند تا رسانایی را افزایش دهند، میتوانند سرعت و قابلیت اطمینان ارتباطات را افزایش دهند. این فرآیند به رشد حافظه کمک میکند، که قابل مقایسه با نحوه ایجاد عادات توسط مغز است.

کامپیوترهای قارچی از نظر عملکرد نمیتوانند با کامپیوترهای معمولی با بهترین CPU رقابت کنند. با این حال، کامپیوترهای قارچی مزایایی دارند. برای مثال آنها به دلیل خاصیت تولید خود و قابلیت پیکربندی مجدد بهتر به دلیل رشد و تکامل، تحمل خطای پیشرفته را به رخ میکشند. علاوه بر این، رایانههای قارچی حداقل انرژی را مصرف میکنند، بنابراین بازده انرژی بسیار خوبی دارند.
آداماتزکی به Popular Science گفت: در حال حاضر فقط مطالعات امکان سنجی است. ما فقط نشان میدهیم که امکان پیادهسازی محاسبات وجود دارد و میتوان مدارهای منطقی پایه و مدارهای الکترونیکی پایه را با میسلیوم پیادهسازی کرد.
مسلماً هنوز کار و تحقیق زیادی در مورد این موضوع وجود دارد. بعید است تا چند سال دیگر اولین مادربرد قارچی را ببینیم. برخلاف تمام تبلیغات در مورد هوش مصنوعی، تصور کنید که با قارچ مورد علاقه خود صحبت میکنید تا چیزی را در گوگل جستجو کنید.
منبع: tomshardware